در این نوشته می خوانید:
قلب هر فرد مهم ترین عضو بدن وی می باشد. متأسفانه با افزایش مصرف دخانیات و مشکلات زندگی شاهد مرگ و میرهای بسیاری هستیم که بر اثر بیماری های قلبی اتفاق می افتند. شاید برایتان جالب باشد اینکه بدانید رابطه تنگاتنگی بین بیماری های مربوط به دهان و دندان و قلب افراد وجود دارد. بسیاری از افراد توانسته اند با ترک مواد مخدر و دخانیات، همچنین با رژیم های اصولی و انجام فعالیت های بدنی، خود را از بیماری های قلبی دور کنند؛ اما متأسفانه مشکلاتی از قبیل مشکلات مربوط به دندان ها نیز می تواند اثری سو بر عملکرد دستگاه قلب و عروق بگذارند. در ادامه با ما همراه باشید تا چگونگی این تأثیرات را برایتان بازگو کنیم.
همه ما شنیده ایم که اضافه وزن و چاقی بیش از حد می تواند بر عملکرد قلب اختلال ایجاد کند؛ اما متأسفانه باید بگوییم که طبق تحقیقاتی که انجام شده است، مشکلات و ناهنجاری های مربوط به دهان و دندان ها از جمله عفونت لثه و بیماری پریودنتال خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد. در واقع عفونتی که در دهان و لثه ها براثر بیماری های مختلف ایجاد می شود، به سرعت می تواند در نواحی اطراف قلب و دیگر اعضای بدن پخش شود و عملکرد قلب را دچار اختلال کند.
رعایت بهداشت دهان و دندان برای سلامتی افراد بسیار ضروری است. با رعایت بهداشت دهان و دندان ها نه تنها دندان هایی سالم و زیبا خواهید داشت بلکه می توانید با سایر بیماری های مرتبط با قلبتان نیز مبارزه کنید. طبق گفته های پژوهشگران باکتری های موجود بر سطح دندان ها می توانند بر سلامت قلب اثر گذاشته و قلب را در معرض انواع بیماری قرار دهند. آن ها می گویند پلاکت های موجود بر روی سطح دندان هستند که اختلالات قلبی را به وجود می آورند. بی نظمی دنان ها خود عاملی است که رعایت بهداشت دهان و دندان را با دشواری های مختلف همراه میکند. در این شرایط مسواک زدن و استفاده از نخ دندان دشوارتر از حالت عادی است. بنابراین انجام درمان ارتودنسی میتواند با نظم بخشیدن به دندان ها، علاوه بر زیبایی لبخند، رعایت بهداشت دهان و دندان را تسهیل کرده و از بروز مشکلات قلبی هم تا حد زیادی جلوگیری نماید.
پریودنتال نوعی بیماری لثه است که بر اثر عفونت لثه پدید می آید. طبق تحقیقات انجام شده افزایش بیماری پریودنتال با افزایش بیماری های قلبی، همچنین سکته مغزی ارتباط مستقیمی دارد. همان طوری که گفته شد بیماری پریودنتال از عفونت لثه به وجود می آید. از آن جایی که عفونت قادر است در تمام بدن پخش شود، می تواند تمامی اعضای بدن را درگیر کند و به آن صدمه بزند؛ اما هنوز به طور رسمی اعلام نشده است که با درمان بیماری هایی همچون پریودنتال می توان از سکته قلبی یا سکته مغزی و… جلوگیری کرد.
حمله قلبی از ناحیه قلب آغاز می شود؛ بنابراین در وحله اول فرد دردی را در قفسه سینه احساس خواهد کرد. با گذشت مدت زمان اندکی درد در دیگر نواحی بدن پخش می شود و به عضلات فک نیز منتقل خواهد شد. دانستن این نکته مهم خالی از لطف نیست؛ درصورتی که قصد ارتودنسی کردن دندان هایتان را دارید و زمانی کمتر از شش ماه از سکته قلبی شما گذشته است باید صبر کنید. ارتودنسی برای افرادی که سابقه سکته دارند در صورتی انجام می شود که بیش از شش ماه از زمان سکته آن ها گذشته باشد و مشکل خاصی نداشته باشند. در صورتی که داروهایی به منظور کاهش درد و درمان بیماری های قلبی مصرف می کنید، حتماً به ارتودنتیست خود اطلاع دهید. متخصصین ارتودنسی به هنگام درمان افرادی با سابقه بیماری قلبی و عروقی باید دقت بیشتری را به کار بگیرند. علاوه بر این لازم است جهت مراقبت های بیشتر دستگاه اکسیژن و دستگاه نیتروگلیسیرین را در مطب خود داشته باشند. در برخی موارد ارتودنتیست از بیمار می خواهد در صورت امکان مصرف داروی خاصی را متوقف کند. در برخی موارد نیز با تغییر دارو برای بیمار نیز مشکل حل خواهد شد. در بسیاری از موارد ارتودنتیست ها از بیمار می خواهند تا چکاپ کاملی از بدن انجام دهند تا در صورت وجود هرگونه مشکل و بیماری، ارتودنتیست از آن مطلع شود.
در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که بله بیماران قلبی و عروقی نیز می توانند دندان های خود را ارتودنسی کنند و به آن ها نظم و ترتیبی خاص ببخشند؛ اما از آن جایی که بیماران قلبی شرایط بدنی حساس تری دارند، انجام این فرآیند باید تحت شرایطی خاص و با دقت کافی انجام شود. معمولاً ارتودنتیست ها قبل از انجام ارتودنسی دندان ها برای بیماران قلبی آنتی بیوتیک تجویز می کنند و از بیمار می خواهند آن ها را به طور مرتب مصرف کنند. حساسیت این فرآیند در بیمارانی که عمل پیوند قلب انجام داده اند یا دریچه ای مصنوعی دارند بسیار بالاتر است.
مهم نیست چه نوع بیماری قلبی دارید. هر نوع بیماری که به قلب و عروق مربوط می شود را باید با ارتودنتیست خود در میان بگذارید. علاوه بر این سعی کنید قبل از مراجعه به مطب ارتودنسی از تمام داروهایی که مصرف می کنید لیست دقیقی تهیه کنید و آن را در اختیار ارتودنتیست بگذارید. حتی اگر داروی گیاهی خاصی را مصرف می کنید نیز باید نام آن را در این لیست یادداشت کنید. علاوه بر این نوشتن مکمل های مصرفی تان را فراموش نکنید. اگر فکر می کنید ممکن است نام دارو یا دوز آن را به اشتباه یادداشت کنید، بهتر است ورقی از قرص و داروهای مصرفی تان را نزد وی ببرید. در این صورت ارتودنتیست به خوبی و با خیالی راحت می تواند درمان دندان های شما را آغاز کند. دندانپزشکان و ارتودنتیست ها به افراد مستعد بیماری قلبی توصیه می کنند که حتی قبل از انجام فرآیندهایی همچون نصب دندان مصنوعی و قرارگیری براکت بر روی دندان ها نیز از آنتی بیوتیک استفاده کنند. علاوه بر این لازم است قبل از انجام امور مربوط به ارتودنسی و انجام آن نیز از آنتی بیوتیک تجویز شده استفاده کنند. بسیاری از دندانپزشکان و متخصصین ارتودنسی پس از جراحت در ناحیه لب و دهان نیز مصرف آنتی بیوتیک را ضروری می دانند.