در این نوشته می خوانید:
مکیدن انگشت عادتی است که کودکان از دوران نوزادی تا ۶ سالگی می توانند داشته باشند. کودکان برای مکیدن انگشت ها دلایل مختلفی دارند مانند کنار آمدن با استرس، تحمل شرایط جدید، کلافه بودن، خستگی و … . متاسفانه مکیدن انگشت در کودکان در سنین بالای ۵ سال می تواند موجب بروز مشکلاتی در ناحیه دهان و دندان کودک و یا ابتلا به عفونت و مشکلات دهان و دندانی مختلفی شود.
بسیاری از والدین هنگام مشاهده کودکان خود در حال مکیدن انگشت به سراغ استفاده از لاک تلخ می روند، اما در این مقاله نوعی ابزار ارتودنسی جدید به شما معرفی می شود که می تواند مانع مکیدن انگشت در کودکان ۵ سال به بالا شود.
تانگ کریب یک ابزار فلزی است که توسط متخصص ارتودنسی یا دندانپزشک روی دندان های جلویی فک بالای کودکان قرار می گیرد.
توصیه میشود برای درمان مکیدن انگشت در کودکان از چند روش به طور همزمان استفاده نکنید و در ابتدا به سراغ استفاده از تانگ کریب tongue crib بروید.
همانطور که پیش از این نیز به آن اشاره شد، تانگ کریب ابزاری فلزی است که روی دندان های جلویی فک بالا قرار می گیرد و در نتیجه باعث می شود کودک نتواند انگشتان خود را بمکد. بنابراین از بروز مشکلات جانبی جلوگیری می شود و یا در صورت وجود علائم آسیب دیدگی، استفاده از این ابزار می تواند به درمان این مشکلات کمک کند.
علاوه بر تاثیر تانگ کریب در جلوگیری از مکیدن انگشت در کودکان، استفاده از این ابزار می تواند به درمان مشکلات اوربایت و سایر بیماری های دهان دندان که به کمک درمان ارتودنسی برطرف می شود، نیز کمک کند.
تانگ کریب می تواند ثابت یا متحرک باشد که این بسته به شرایط کودک دارد. در صو رتی که کودک در شرایطی باشد که بتواند این ابزار را به طور منظم استفاده کرده، آن را گم نکند، می تواند از تانگ کریب متحرک استفاده نماید، اما چنانچه کودک مدام تانگ کریب را از دهان خود خارج می کند و آن را به طور منظم استفاده نمی کند باید از نوع ثابت آن استفاده کرد.
زمان استفاده از تانگ کریب برای جلوگیری از مکیدن انگشت بستگی به تشخیص متخصص ارتودنسی یا دندانپزشک کودک دارد و می تواند حدود چند ماه الی یک سال به طول بیانجامد.
جلوگیری از مکیدن انگشتان، هدایت حرکات زبان، جلوگیری از آسیب وارد شدن به دندان های جلویی فک بالا، اصلاح مشکلات بایت در کودکان مانند اوربایت یا اپن بایت، رفع مشکلات بلع، اصلاح نحوه قرارگیری دندان ها و اصلاح مشکلات گفتاری از جمله مواردی است که متخصص ارتودنسی می تواند با استفاده از تانگ کریب tongue crib آن ها را برطرف نماید.
چنانچه کودک در سنین بیش از هفت سال عادت به مکیدن انگشتان داشته باشد، این مسئله می تواند روی نحوه قرار گرفتن فک کودک، رشد دندان های دائمی و گفتار او تاثیر بگذارد و حتی می تواند باعث ترک خوردن لب های کودک شود.
در صورتی که قبل از رفتن به پیش دبستانی و با شروع افتادن دندان های شیری کودکان به متخصص ارتودنسی مراجعه کرده، استفاده از تانگ کریب توصیه شود، چنانچه کودک از همان دوران شروع به استفاده از این ابزار نماید با توجه به انعطاف پذیری سیستم اسکلت کودکان نتیجه ای که در نهایت حاصل خواهد شد، بهترین خواهد بود.
در برخی مواقع جایگذاری تانگ کریب tongue cribدر دهان کودک می تواند موجب بروز ناراحتی شود و یا ممکن است پس از قرار گرفتن آن در دهان، کودک تا مدتی احساس درد و ناراحتی داشته باشد اما پس از گذشت مدتی به آن عادت خواهد کرد.
نوزادان تا قبل از سنین ۵ سالگی ممکن است برای رفع اضطراب و یا خستگی خود اقدام به مکیدن انگشت ها نمایند. این عادت تا قبل از سنین پیش دبستانی زیاد نگران کننده نیست، اما از زمان رشد کردن دندان های دائمی این مسئله می تواند موجب تغییراتی در ناحیه فک و دهان و دندان کودکان شده، مشکلاتی مانند مشکلات اوربایت و یا گفتار برای آن ها ایجاد نماید. بنابراین مراجعه به یک متخصص ارتودنسی برای برطرف کردن این مشکل با استفاده از ابزار مخصوص مانند تانگ کریب بسیار حائز اهمیت است.