در این نوشته می خوانید:
اگر دندان های اضافی دارید که در لثه های شما رشد می کنند، یا متوجه می شوید که در پشت دندان های شیری کودک شما دندان های اضافی روییده اند، احتمالاً چند سؤال دارید! “هیپردنشیا” (دندان های اضافی)؛ اگر با این وضعیت آشنا نباشید می توانند هشدار دهنده و نگران کننده باشند.
برای افرادی که دندان های اضافی درون لثه های آنها می رویند، گزینه های درمانی احتمالی کدامند؟ آیا درمان با بریس ها این وضعیت را اصلاح می کند؟
در اینجا همه چیزهایی را توضیح داده ایم که باید در مورد هایپردنشیا و درمان ارتودنسی بدانید!
هایپردنشیا یک بیماری ارتودنسی است که مشخصه ویژه آن رشد بیش از حد دندان داخل دهان است. این ممکن است یک دندان اضافی در پشت دندان های جلو، دندان های اضافی در پشت دندان های مولر عقب، یا دندان های اضافی در حال رشد درون لثه باشد. اینها “دندان های اضافی” نامیده می شوند و تقریباً در هر نقطه از دهان رشد می کنند.
در حالی که هیپردنشیا می تواند هر فردی را در هر سنی تحت تأثیر قرار دهد، این وضعیت در حدود 1/0% تا 8/3% از افراد بزرگسال با دندان های دائمی و 3/0% تا 6/0% از کودکان با دندان های شیری وجود دارد. رویش دندان های اضافی در افراد بزرگسال، زنان را دو برابر بیشتر از مردان تحت تأثیر قرار می دهد.
این وضعیت نسبتاً نادر است. علل هایپردنشیا شامل انواع اختلالات و سندرم های ژنتیکی می شود از جمله شکاف لب و کام (نقص مادرزادی ناشی از عدم رشد کامل ناحیه بالای دهان)، دیسپلازی کلیدوکرانیال cleidocranial dysplasia (بیماری که باعث تشکیل غیرطبیعی استخوان ها در جمجمه می شود) و سندرم تریکورینوفالنجیال trichorhinophalangeal syndrome (یک بیماری نادر دیگر که منجر به بروز ناهنجاری های استخوانی و مفصلی می شود).
هایپردنشیا “خطرناک” نیست. با این حال، می تواند منجر به تعدادی چالش شود که بر کیفیت زندگی یک فرد تأثیر می گذارند. فردی که دندان های اضافی دارد ممکن است موارد زیر را تجربه کند:
در اکثر موارد، آری! راه اصلی درمان هایپردنشیا جراحی هایپردنشیا است که شامل کشیدن دندان های اضافی و به دنبال آن درمان کامل بریس ها یا الاینرهای شفاف برای تراز مجدد دندان ها و استخوان های فک است.
اگرچه، از آنجا که هر مورد هیپردنشیا منحصر به فرد است، با عوامل مختلفی که بر وضعیت بیمار تأثیر می گذارند، روش های درمانی مؤثر در هر مورد متفاوت هستند. برخی از موارد به کشیدن دندان نیاز دارند، در حالی که سایر موارد هیپردنشیا ممکن است تنها با ارتودنسی قابل درمان باشند و به جراحی نیاز نباشد.
درمان به سن بیمار، محل دندان های اضافی و وجود سایر شرایط (مانند فشردگی دندان ها یا عدم وجود برخی از دندان ها) بستگی دارد.
به عنوان مثال، اگر دندان های نهفته دارید (دندان هایی که درون بافت لثه گیر کرده اند)، این می تواند روی دندان های اطراف تأثیر بگذارد و باعث بروز مال اکلوژن (ناهمترازی در دندان ها) شود. از دست دادن دندان ها به دلیل هایپردنشیا همچنین می تواند باعث رانش دندان های اطراف به سمت فضاهای باز شود که می تواند ناهماهنگی شدید ایجاد کند و منجر به کج شدن دندان ها، ایجاد شکاف ها و فضاها شود.
هنگامی که برای مشاوره خود به ارتودنتیست مراجعه می کنید، ارتودنتیست معاینه جامع دندان ها و بایت شما را انجام می دهد تا بهترین مسیر درمانی را برای شما تعیین کند.
اگر یک بزرگسال مبتلا به هایپردنشیا هستید یا متوجه شدید که فرزند شما دندان های اضافی دارد، مهم است که در اسرع وقت به یک متخصص ارتودنسی واجد شرایط مراجعه کنید تا از بدتر شدن وضعیت و منجر شدن آن به مشکلات دیگر جلوگیری کنید. بر اساس انجمن ارتودنتیست های آمریکا، کودکان باید اولین معاینه ارتودنسی خود را تا سن 7 سالگی انجام دهند. در این سن، ارتودنتیست های ما می توانند شرایط مشکل ساز را شناسایی کرده و تعیین کنند که آیا برداشتن دندان هایپردنشیا برای درمان یا پیشگیری از علائم چالش برانگیز ضروری است یا خیر.
هنگامی که شرایط ارتودنتیک در سال های جوان تر تشخیص داده می شوند، می توانیم یک طرح درمان ایجاد کنیم که با رشد طبیعی و رشد دندان های دائمی کار کند -که می تواند زمان درمان را کاهش دهد و به درمان های شدید کمتری نیاز دارد.
اگر شما یا فرزندتان به درمان نیاز دارید، ما به شما توصیه می کنیم که به یک ارتودنتیست مراجعه کنید و معاینه انجام دهید. اولین ویزیت شامل معاینه و مشاوره با یک ارتودنتیست مجرب و همچنین عکس رادیوگرافی با اشعه ایکس و عکس های تشخیصی است.
هنگامی که ارتودنتیست لبخند شما را ارزیابی کرد، در مورد وضعیت فعلی فرزند شما صحبت خواهد شد و یک طرح درمان سفارشی ایجاد خواهد شد که دندان های اضافی را از بین می برد یا دوباره تراز می کند تا لبخند و کیفیت زندگی فرزند شما بازگردد.
اگر برداشتن دندان هایپردنشیا بهترین راه قبل از شروع درمان ارتودنسی است، ارتودنتیست شما را به یک جراح عالی دهان ارجاع می دهد و روند را برای شما توضیح می دهد تا اطمینان حاصل شود که احساس راحتی می کنید.
پس از اتمام جراحی (در صورت لزوم)، می توان درمان ارتودنسی را با بریس ها (بریس های فلزی یا شفاف) برای تراز کردن دندان ها، تراز کردن استخوان های فک و ایجاد یک لبخند زیبا و سالم برای یک عمر شروع کرد.
اگر سؤالی دارید، لطفا در تماس با ما تردید نکنید. ما خوشحالیم که در مورد هر یک از گزینه های درمانی خود با شما صحبت کنیم.