در این نوشته می خوانید:
مشکلات رایج در درمان های ارتودنسی موضوع پرطرفدار و پر سوال است که می توانید با خواندن این مطلب به پاسخ همه آن ها دست پیدا کنید. زمانی که تصمیم گرفتید برای اصلاح مشکلات لبخند یا عملکرد دندان های خود اقدام به درمان ارتودنسی کنید، آگاهی از مشکلات متداول درمان های ارتودنسی به شما در کاهش استرس و نگرانی و ترس از این عمل کمک می کند.
در مراکز ارتودنسی معتبر، ارتودنتیست ها به شما کمک می کنند تا با آگاهی دادن نسبت به روش درمانی خود به بیماران در کاهش اضطراب و آماده سازی آن ها کمک کنند. این آگاهی به بیماران کمک می کند کمتر نگران باشند و دقیقاً بدانند که در صورت مواجهه با مشکل یا مسئله ای، چه کاری برای رفع آن باید انجام دهند. در ادامه خواهید فهمید که درمان ارتودنسی نیز شامل برخی چالش ها و مشکلات است و راه های درمان آن نیز به شما آموزش داده خواهد شد.
اصلاح طرح لبخند و داشتن لبخند زیبا یکی از بارزترین فواید درمان ارتودنسی است. اما نکته مهم تر مزایایی است که برای سلامتی دهان و دندان شما در بر دارد. تراز بودن و داشتن لبخند سالم یکی از مهم ترین فواید ارتودنسی است. علاوه بر این ارتودنس موجب بهبود مسائل و بیماری هایی است که در ادامه به آنها اشاره می شود:
در این مقاله به چند نمونه از رایج ترین مشکلات ارتودنسی که بیماران در طول درمان ارتودنسی با آن مواجه می شوند، اشاره خواهد شد. شما می توانید با در نظر گرفتن این مشکلات مراقب آنها بوده، نسبت به پیشگیری از آنها اقدام کنید. لازم به ذکر است باید به این نکته توجه داشته باشید که مسائلی که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد، الزاماً اتفاق نخواهد افتاد، اما داشتن آمادگی هنگام مواجهه با این مشکلات ایده مناسبی است.
در حالی که تحت درمان ارتودنسی هستید و به براکت های جدید عادت میکنید، ممکن است دندان های شما حساس شوند و یا در مدت ۲ تا ۴ روز اول کمی درد داشته باشند. به بیماران توصیه میشود در این مدت از غذاهای نرم استفاده کنند و در صورت لزوم از دارو های مسکنی که بدون نسخه پزشک ارائه می شود، استفاده نمایند. برخی بیماران نیز اذعان داشته اند که شستشو با آب گرم و نمک برای کاهش درد مفید است. استفاده از وسایل جانبی ارتودنسی در برخی مواقع موجب زخمی شدن دهان و لثه خواهد شد. بنابراین بهتر است برای استفاده از این وسایل مطابق دستورالعمل پزشک عمل کنید. لازم به ذکر است این حساسیت دندان ها حدود دو تا چهار روز پس از شروع درمان خود به خود برطرف خواهد شد.
هنگام اولین استفاده از براکت ها برای شروع درمان، ممکن است زخم کوچکی در دهان یا گونه بیماران ایجاد شود. پس از گذشت چند هفته، حساسیت لب ها و گونه ها کاهش خواهد یافت. توجه داشته باشید اگر در هر زمان، در همان نقطه خاصی از دهان تان، براکت های شما موجب تشدید زخم های دهانی شد، بهتر است که تکه ای کوچک موم مخصوص روی این بخش از براکتها قرار دهید تا باعث جلوگیری از افزایش زخم و تحریک آن شود. لازم به ذکر است برای تسکین فوری درد می توانید با نظر ارتودنتیست خود از بی حس کننده های موضعی استفاده نمایید.
گاهی اوقات در اثر مصرف برخی غذا های ممنوعه در طول ارتودنسی و یا عمل های نادرست، براکت های دندان ها دچار آسیب می شوند. اگر براکت روی دندان ها شل شوند و یا نوار های الاستیک از جای خود خارج شد و یا اگر موجب آسیب رسیدن به لثه، لب و گونه شما شد، سعی کنید یک تکه موم در محل براکت استفاده نمایید. به طور کلی شکستن براکت یا نوارهای لاستیکی شل مشکلی مهم است و برای درمان آن در اولین فرصت باید به ارتودنتیست مراجعه کنید. اگر براکت شکسته و موجب ایجاد ناراحتی برای شما شود و یا اگر یکی از دندان های شما آسیب دیده باشد، حتما در اسرع وقت فقط با متخصص ارتودنسی خود تماس بگیرید و برای درمان به وی رجوع کنید.
سیم هایی که براکت ها را به یکدیگر وصل میکنند ممکن است در اثر خوردن غذا های چسبناک از جای خود خارج شوند. در صورتی که یک قسمت از سیم ها از جای خود خارج شده و به دهان شما آسیب می رساند، می توانید با استفاده از یک ابزار خاص و یا یک پاک کن سر مداد، سیم را به سر جای خود برگردانید. قرار دادن یک تکه موم روی محلی که موجب آسیب رسیدن به دهان می شود می تواند در کاهش درد آن ناحیه نقش بالایی داشته است. در صورتی که مشکل حل نشد حتماً با دندانپزشک مربوطه تماس حاصل فرمایید. لطفاً توجه داشته باشید برای پیشگیری از آسیب رسیدن به دندان ها از مصرف غذا های چسبناک و غذا های سفت، آبنبات ها، جویدن ناخن و گاز گرفتن مداد خودداری نمایید.
درصورتی که ضربه یا آسیب های تصادفی به دهان و دندان شما وارد شد، فوراً به دندانپزشک خود مراجعه نمایید. یک معاینه ساده توسط متخصص ارتودنسی شما مشخص میکند که آسیب وارده به دندان های شما تا چه حد جدی است.
به طور کلی زمانی که با ابزارهای ارتودنسی خود دچار هرگونه مشکلی شدید، فوراً با متخصص خود تماس بگیرید تا شما را در خصوص راه حل های موجود برای رفع مشکل راهنمایی کند.